logo John von Hebel

 

  John von Hebel

docent - trainer - coach - schrijver
  Home | Over John von Hebel | Grammatica van de Communicatie | Contact

John von Hebel

Over John von Hebel

http://nl.linkedin.com/pub/john-vonh/16/2b4/5b

Geboren: 30 september 1950 te Groningen.
Ik heb 34 jaar ervaring als docent, trainer en coach.

Ik studeerde Sociale Psychologie en werkte van 1974 tot 1980 op het Sociaal Psychologisch Instituut aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Eerst in een wetenschappelijk onderzoek, waarin de leefsituatie van homo- en heteroseksuele jongeren met elkaar werden vergelijken.

Daarna, vanaf 1976, in het Mello-project ( Met Elkaar Leren Omgaan). Hierin werden samen met jongeren en leerkrachten lesprogramma’s ontwikkeld voor jongeren tussen 12 en 16 jaar op het gebied van Met Elkaar Leren Omgaan. Een waarden en normen onderzoek voor jongeren. Leerkrachten weren getraind in het geven van deze lessen in het kader van leerlingbegeleiding en het mentoraat.

Dit resulteerde uiteindelijk in de publicatie van een boek: Met Elkaar Leren Omgaan, isbn 90 244 1083 5.

Vanaf de eerste klas in de middelbare school speelde ik toneel en later regisseerde ik ook toneelstukken. In mijn studietijd en daarna ben ik er mee doorgegaan. In 1978 werd ik gevraagd voorzitter van het bestuur van het Gronings Spelcentrum, het centrum voor amateurtoneel en speltrainingen, te worden en dit ben ik tot 1983 geweest.


Van 1978 tot 1980 zat ik in het bestuur van de Academie voor Expressie en Communicatie in Leeuwarden.

Vanaf 1980 tot 1997 werkte ik daar als docent Expressie en Communicatie. Tijdens deze periode heb ik veel projecten samen met theater-, dans-, mime- en muziekdocenten gegeven.

Van 1984 tot 1987 speelde ik in voorstellingen van het jeugdtheatergezelschap Finish in Leeuwarden.

Vanaf 1987 ben ik communicatieadviseur en trainer, bij fabrieken in Oost Groningen en landelijk voor verzekeringsmaatschappijen, ministeries en provincies, rechtbanken, accountantskantoren en hightech Biobedrijven.

Ik geef zowel commerciële trainingen, management trainingen als trainingen in het omgaan met non-verbale communicatie. Mijn eerste klant was Albert Heijn waar ik de trainers trainde in het omgaan met de non-verbale communicatie van de cursisten.

De laatste acht jaar coach ik mensen die dreigen vast te lopen in hun carrière en mensen die net in een nieuwe leidinggevende functie beginnen.

Sinds zeven jaar dans ik de Argentijnse Tango en heb van diverse internationale docenten les.

Daarnaast speel en regisseer ik in business theater; het opzetten van theaterproducties/ scènes voor bedrijven en gesponsord door bedrijven.